Het Nationaal Monumentencongres is op zoek naar monumenten als satellietlocatie

De deadline van 11 november 2020 is verstreken. Helaas is het niet meer mogelijk om je monument op te geven als satellietlocatie. Heb je vragen neem contact met ons op.


Grijp deze unieke kans om onderdeel te worden van het congres.

Op donderdag 27 mei 2021 vindt het Nationale Monumentencongres plaats. Omdat organisator Nederland Monumentenland ervan uitgaat dat niet alle 500 erfgoedprofessionals in één ruimte bijeen mogen komen, is er gekozen voor een bijzondere editie met één hoofdlocatie en diverse satellietlocaties verspreid over het hele land. Daarvoor zoeken we monumenten die tussen de 10 en 20 congresdeelnemers kunnen ontvangen met inachtneming van 1.5 meter.

Als monument ben je mede-host van het congres en faciliteer je ook een speciale middagsessie, eventueel in samenwerking met één van onze partners. Zo maken we samen het congres mogelijk en krijg jij de bijzondere kans om jouw monument te presenteren aan je erfgoedcollega’s.

Na het plenaire programma met een livestream vanuit de hoofdlocatie Koninklijk Instituut voor de Tropen vindt in jouw locatie de verdiepende deelsesssie plaats. Dit kan onder andere een workshop zijn, een verdiepend gesprek, een rondleiding of een wandeling. Voorwaarde is wel dat de locatie aansluit bij het thema van dit jaar:

Natuurlijk Monumenten

De relatie tussen monumenten en de natuur is eeuwenoud en heeft telkens andere vormen aangenomen. Wat gelijk is gebleven is dat beide elementen nauw aan elkaar verbonden zijn en elkaar zowel kunnen versterken als verzwakken. Het evenwicht vinden blijft een enorme uitdaging, waarbij we enerzijds naar de wetenschap en technologie van de toekomst kijken en anderzijds blijven leren van de oplossingen van onze voorvaders.

Voorbeelden van mogelijke deelnemende satellietlocaties zijn landgoederen en buitenplaatsen, forten, molens of boerderijen maar ook een locatie in de stad met een stadstuin is geschikt!

Wat moet je kunnen bieden als locatie op 27 mei?

– Een gezamenlijke ruimte waar minimaal 10 deelnemers (coronaproof) in terecht kunnen
– Een stabiele wifi-verbinding en voldoende groot scherm om het plenaire deel in de ochtend te streamen en tonen aan jouw deelnemers
– Mogelijkheid voor het aanbieden van koffie/ thee en iets lekkers
– Beschikbaarheid van een gastheer/vrouw die de locatie goed kent en de begeleiding van de dag kan faciliteren

Wat krijg je ervoor terug?
– Een vergoeding van €550 (incl. BTW) voor het gebruik van de locatie, technische apparatuur en koffie/thee
– De mogelijkheid om jouw monument te presenteren aan andere erfgoedprofessionals
– Jouw monument staat in de spotlight in aanloop naar en tijdens het congres

Wil je meedoen, vul dan jouw gegevens in via onderstaande button. We nemen uiterlijk half januari contact met je op over je deelname. In de keuze voor locaties wordt gekeken naar de samenhang van de verschillende monumenten en wordt o.a. rekening gehouden met voldoende landelijke spreiding. De deadline voor het aanmelden van jouw locatie is vrijdag 11 december 2020.

Heb je vragen, mail ons via: info@monumentencongres.nl of bel Floor Oudshoorn (0332091000).