Monumententalentprijs

Om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de jaarlijkse aanmoedigingsprijs Monumententalent ingesteld. De prijs, een ontwikkeltraject ter waarde van €7.000, wordt sinds 2014 traditioneel uitgereikt tijdens het Nationaal Monumentencongres, dit jaar op 11 november 2021. Het thema dit jaar is ‘Natuurlijk monumenten’ en tijdens het congres wordt de eeuwenoude relatie tussen monumenten en de natuur onderzocht. Jonge professionals die in dit raakvlak werkzaam zijn worden uitgenodigd om tot kandidaat te worden gesteld, evenals talenten die werkzaam zijn in het domein roerend erfgoed.  

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) verzorgt de uitvoering van deze stimuleringsprijs voor jong talent in opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Meld jong talent aan!

Ken jij een jong talent in de erfgoedsector? Meld deze persoon aan! Aanmelden is heel eenvoudig en kan tot en met woensdag 29 september via dit aanmeldformulier.

Christian Pfeiffer is Monumententalent 2019

Christian Pfeiffer is in 2019 gekozen tot Monumententalent 2019. Alle facetten van het erfgoed komen bij hem samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar, als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk. Als molenaar leidt hij actief mensen op en geeft kennis door en als beleidsmedewerker bij Heemschut weet Christian vrijwilligers goed uit te rusten. Vanuit Heemschut, maar ook als raadslid in Weesp, zorgt hij dat erfgoed op de politieke agenda staat.

Lees meer.