Interview met Jong MonumentenTalent 2016

Je hebt nog tot 18 oktober om via dit aanmeldformulier een jonge erfgoedprofessional aan te melden voor de prijs Jong MonumentenTalent! In het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vertelt Thies Koggel, het talent van 2016, wat hij van zijn gewonnen ontwikkeltraject heeft opgestoken. Het is duidelijk dat Thies de prijs goed heeft besteed!

Thies is tuin- en landgoedmedewerker op landgoed De Wiersse. Hij onderhoudt tuin en park, kweekt planten op, begeleidt vrijwilligers, assisteert met de jaarplanningen en helpt subsidies voor het beheer aan te vragen. In 2016 prees de jury van de prijs Jong MonumentenTalent hem onder andere voor zijn passie voor het werk en het feit dat hij het ambacht combineert met onderzoek.

“Ik heb de prijs goed besteed. Allereerst heb ik in Duitsland deze winter een conferentie bezocht en in het voorjaar een studiereis gemaakt. En de afgelopen maanden had ik in Engeland een werkervaringsplaats in de eeuwenoude tuinen van het landgoed Hampton Court Palace.”

“De kennis die ik heb opgedaan tijdens de drie reizen die mogelijk werden door de prijs Jong MonumentenTalent, geef mijn persoonlijke ontwikkeling duidelijk een impuls. Dankzij deze ervaring kan ik mijn zorg voor het groene erfgoed op een hoger plan tillen. Ik zal mijn nieuwe kennis met plezier uitwisselen via Het Gilde van Tuinbazen en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.”

Wil je het volledige artikel van Thies Koggel lezen? Hier kun je een PDF vinden van nummer 3 van 2017 van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het artikel begint op pagina 26.

jetskeoktober 2017