Amersfoort

Amersfoort gaststad van het Nationaal Monumentencongres 2018

Dit jaar is Amersfoort de gaststad voor het Nationaal Monumentencongres. Deze stad past niet alleen goed bij het Nationaal Monumentencongres vanwege het grote aantal monumenten in en rondom de prachtige historische binnenstad, maar ook omdat de stad veel erfgoedorganisaties huisvest. Amersfoort is daardoor uitgegroeid tot dé centrale ontmoetingsplek voor de Nederlandse erfgoedsector.

Het congres zal plaatsvinden in de Prodentfabriek in de Nieuwe Stad. Op steenworp afstand van de bekende Koppelpoort bieden de oude fabriekspanden op dit terrein nu plek aan een groot aantal creatieve bedrijfjes. De historie van het industrieel erfgoed en de nieuwe functie van broedplaats maken dit een zeer inspirerende locatie voor het Nationaal Monumentencongres.

Onder meer de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer, het Nationaal Restauratiefonds, de Nationale Monumentenorganisatie, Vakgroep Restauratie, het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, het Nationaal Groenfonds, BOEi, Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij, Van Hoogevest Architecten en POT Art Logistics zijn gevestigd in de Keistad. Bij dat rijtje voegt zich binnenkort ook het CollectieCentrum NL, waar de collecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum worden opgeslagen.

Meer weten over de Amersfoortse bedrijvigheid omtrent erfgoed? Kijkt u dan op www.amersfoortbusiness.com/erfgoed. Erfgoed in Amersfoort ontdekken begint op www.tijdvooramersfoort.nl/erfgoed. In verband met het Europees jaar voor het Europees erfgoed zijn er dit jaar in Amersfoort nog diverse andere evenementen over erfgoed. Deze zijn te vinden op www.amersfoort.nl/erfgoedjaar.

Share: