Gemeente Amersfoort organiseert bijzonder voorprogramma op 7 november

Het exclusieve voorprogramma van het Nationaal Monumentencongres op woensdagavond 7 november wordt dit jaar verzorgd door de Gemeente Amersfoort. Naast een uitstekende gelegenheid om te netwerken, biedt het voorprogramma een inhoudelijk gedeelte verzorgd door directeuren van landelijke organisaties die in Amersfoort gevestigd zijn. Met het voorprogramma speelt Amersfoort zich als dé erfgoedstad van Nederland uitstekend in de kijker.

De ontvangst is om 18.30 uur in De Mariënhof, een eeuwenoud klooster, in het hart van de stad. Na de ontvangst, door de wethouder, met een drankje en hapje, is er gelegenheid om met een aantal ‘thought leaders’ in erfgoed, een bezoek te brengen aan een bijzondere locatie, zoals de monumentale Kuiperij in de Hellestraat, het Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster aan de Daam Fockemalaan en het Rietveldpaviljoen aan het Zonnehof.

Astrid Janssen (wethouder Gemeente Amersfoort), Robert Quarles van Ufford (Nationale Monumenten Organisatie), Arno Boon (BOEi), Flip van de Burgt (Van de Burgt & Strooij), Suzan Lammers (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Gijsbert Hoogevest (Van Hoogevest Architecten), Fons Asselbergs (Advies Ruimte en Cultuur) en Kees-Jan Dosker (Nationaal Restauratiefonds) verzorgen de rondleidingen.

Zij nemen de deelnemers mee naar verrassende en bijzondere erfgoedlocaties, zoals de recent gerestaureerde Kuiperij in de Hellestraat, het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof, het Hofje van Armen de Pot in de Pothstraat, het Erfgoedcluster in Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster aan de Daam Fockemalaan en de Mannenzaal van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis aan de Westsingel.

Rond 21:00 uur wordt er afgesloten met een netwerkborrel.

De kosten voor het voorprogramma bedragen € 60,-. Kaarten voor het voorprogramma en het congres zijn te krijgen via de website van het Nationaal Monumentencongres. Heeft u al een congreskaart, maar nog geen kaart voor het voorprogramma? Neem contact op met het Nationaal Monumentencongres, dan maken wij het voor u in orde.

michielseptember 2018