Locatie Monumentencongres 2023

De Koloniën van Weldadigheid waren innovatief en voorlopers van wat we nu een sociale onderneming zouden noemen. In tijden van grote economische crisis, pionierden ze gedurfd met een nieuwe aanpak. Via o.a. publiek-private samenwerkingen werd in landbouwinnovatie geïnvesteerd, kregen wezen, werklozen en dakloze armen een nieuwe kans en een dak boven hun hoofd en toegang tot onderwijs, werk en medische zorg. Een sprekend voorbeeld voor de innovatie waar de erfgoedsector nu naar op zoek is. De perfecte locatie voor het Nationaal Monumentencongres 2023. 

De start van het Nationaal Monumentencongres vindt plaats in het Gevangenismuseum van de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen. 

Adres

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen 

We benutten het gebied daarnaast optimaal;  hotel Bitter & Zoet, de Koepelkerk, de Grote kerk en het Verenigingsgebouw worden ook ingezet als locaties tijdens het congres. 

Parkeren

Op de locatie kun je gratis parkeren. Navigeer via deze link met Google Maps naar de parkeerplaats. Vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar de locatie 

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is Veenhuizen te bereiken per bus, maar dit is niet ideaal qua aansluiting met de trein.  Daarom zetten we op 9 november pendelbussen in vanaf treinstation Assen. Deze bussen zullen stipt om 09:05 uur vertrekken vanaf het Stationsplein. De reis naar Veenhuizen duurt vervolgens 20 minuten. 

Hotels

Er zijn diverse hotelopties in de omgeving, je bent vrij om zelf een accommodatie te kiezen en te reserveren. Met de volgende hotels hebben we een speciale prijsafspraak gemaakt: